Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


chunk

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
chunk [2019/11/25 21:42]
an9314
chunk [2019/11/25 21:47] (huidige)
an9314
Regel 2: Regel 2:
 **Wat is een chunk?** **Wat is een chunk?**
  
-Een ander woord voor chunk is segment.Een chunk is 16 bij 16 blokken groot en kun je zien door F3 + g of fn F3 + g te doen. Dat is afhankelijk van de soort computer. Hieronder is een afbeelding te zien hoe het er dan uit ziet.+Een ander woord voor chunk is segment. Een chunk is 16 bij 16 blokken groot en kun je zien door F3 + g of fn F3 + g te doen. Dat is afhankelijk van de soort computer. Hieronder is een afbeelding te zien hoe het er dan uit ziet.
  
-{{:​chunk.png?​300|}}+{{:​chunk.png?​200|}}
  
 Op survival zijn er limieten voor het aantal dieren per chunk. Dat is op dit moment maximaal 16 dieren. Voor bepaalde dieren gelden andere limieten. Kom je over het limiet heen, dan komt er geen dier bij. Hoe meer dieren op een chunk, hoe meer lagg er kan ontstaan. Het beste is om het aantal dieren zo laag mogelijk te houden of te verdelen over meerdere chunks. Om problemen te voorkomen is het dan handig F3 + g aan te zetten. Anders kan de verdeling van de dieren verkeerd gaan.  Op survival zijn er limieten voor het aantal dieren per chunk. Dat is op dit moment maximaal 16 dieren. Voor bepaalde dieren gelden andere limieten. Kom je over het limiet heen, dan komt er geen dier bij. Hoe meer dieren op een chunk, hoe meer lagg er kan ontstaan. Het beste is om het aantal dieren zo laag mogelijk te houden of te verdelen over meerdere chunks. Om problemen te voorkomen is het dan handig F3 + g aan te zetten. Anders kan de verdeling van de dieren verkeerd gaan. 
Regel 11: Regel 11:
 Goede verdeling: Alle dieren staan binnen de houten blokken Goede verdeling: Alle dieren staan binnen de houten blokken
  
-{{:​chunk2.png?​300|}} {{:​chunkpandagoed.png?​350|}}+{{:​chunk2.png?​200|}} {{:​chunkpandagoed.png?​250|}}
  
 Verkeerde verdeling: Dieren staan verdeelt tussen de stenen blokken (niet binnen de chunk) Verkeerde verdeling: Dieren staan verdeelt tussen de stenen blokken (niet binnen de chunk)
  
-{{:​chunk3.png?​300|}}} {{:​pandaniet_goed.png?​300|}}}} +{{:​chunk3.png?​200|}}} {{:​pandaniet_goed.png?​200|}}}} 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 **Voor diegenen die nog meer informatie zoeken: **Voor diegenen die nog meer informatie zoeken:
chunk.txt ยท Laatst gewijzigd: 2019/11/25 21:47 door an9314