Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


claimen

Dit is een oude revisie van het document!


Op deze pagina leer je stap voor stap hoe je een gebied kan beschermen (claimen).

Je hebt bij start van je avontuur een gouden schep en een stick gekregen. Heb je die niet meer doe dan /kit om een nieuw set tools te krijgen.

Hiermee kan je jou gebied controleren en beschermen.

Een claim is minimaal 100 blokken en 5×5.

LET OP: Claims kleiner dan 5000 blokken worden na 60 dagen niet ingelogd op onze server verwijderd.

Volg hier het stappenplan van het claimen:

Stap 1. Hou je gouden shovel in je hand.

Stap 2. Sla met je gouden schep op een blokje. (rechter muisknop) Als je het goed hebt gedaan zie je dit (diamanten blok).:

Stap 3. Ga 10 blokken verder en sla weer met je gouden schep op de grond.(rechter muisknop) Als je het goed hebt gedaan zie je 2 gouden blok en 1 gloeisteen.

Stap 4. Wil je echt controleren of het gelukt is? Neem dan de stok en sla op de grond. ( rechter muisknop) dan krijg je dit te zien.

Nu is jou gebied geclaimd. In dit gebied kan niemand jou bouwwerken slopen of kisten leegroven. Wil je je gebied uitbreiden zonder het te verwijderen? Dat kan ook. volg hier het stappenplan van Uitbreiden:

Stap 1. Neem je gouden schep in je hand

Stap 2. Ga naar de HOEK van je claim

Stap 3. Sla met je schep op de gloeisteen (rechter muisknop)

Stap 4. Sla dan met je gouden schep op een ander blokje om uit te breiden (rechter muisknop)

Je gaat als je gaat claimen of een claim bekijkt verschillende types verdelingen zien. Hieronder leg ik je uit wat en hoe die eruit zien.

1. De standaard claim

Dit type claim is de standaard claim die je gaat zien als je met een stok de grond slaat (rechter muisknop). Dit duid aan waar er een claim zit en hoe groot die is.

2. onderverdeling claim

dit type claim is een onderverdeling van je standaard claim. Dit zorgt ervoor dat medespelers die jij trust geeft alleen in het witte gedeelte dingen kunnen bouwen. De medespeler kan niets in de standaard claim doen. Deze typen claims worden gebruikt als je een stad aan het maken bent of als je hulp krijgt met het uithakken en je bent bang dat ze van je stelen. (/subdivideclaim)

3. Overlappende claim

Dit type claim laat jou zien dat je per ongeluk een andere claim probeert te claimen. Dit noemt men overlappen. Je kan niet een gebied claimen waar al een claim zit.

Ik wil meerdere claims samenvoegen tot 1 claim, Hoe doe ik dat?

Er is geen commando hiervoor, stel je hebt 3 claims die je wilt samenvoegen dan moet je er 2 unclaimen en de 3de moet je uitbreiden. (Uitbreiden uitleg staat hierboven).

claimen.1554320827.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/04/03 19:47 door 127.0.0.1