Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


claimen

Op deze pagina leer je stap voor stap hoe je een gebied kan beschermen (claimen).

Je hebt bij de start van jouw avontuur een gouden schep en een stick gekregen. Heb je die niet meer? Doe /kit claim om een nieuw set tools te krijgen.

Hiermee kan je jouw gebied controleren en beschermen.

Een claim is minimaal 100 blokken (10 bij 10 blokken) groot. Met /claim gebeurt dit automatisch.

LET OP: Claims van spelers met minder dan 1000 claimblokken in totaal kunnen worden verwijderd als je binnen 60 dagen niet ingelogd bent geweest op onze server.

Volg hier het stappenplan om te claimen:

Stap 1. Hou de gouden shovel in je hand.

Stap 2. Sla met de gouden schep op een blokje (rechter muisknop). Als je het goed hebt gedaan, zie je dit (diamanten blok):

Stap 3. Ga bijvoorbeeld 10 blokken verder staan en sla weer met de gouden schep op de grond (rechter muisknop.) Als je het goed hebt gedaan, zie je 2 gouden blokken en 1 gloeisteen.

Stap 4. Wil je echt controleren of het gelukt is? Neem dan de stok en sla op de grond ( rechter muisknop). Je krijgt dan dit te zien:

Nu is jouw gebied geclaimd. In dit gebied kan niemand jouw bouwwerken slopen of kisten leegroven.


Wil je je gebied uitbreiden zonder het te verwijderen? Dat kan ook. Volg hier het stappenplan om uit te breiden:

Stap 1. Neem de gouden schep in jouw hand.

Stap 2. Ga naar een HOEK van jouw claim.

Stap 3. Sla met de schep op de gloeisteen (rechter muisknop).

Stap 4. Sla dan met de gouden schep op een ander, verder gelegen, blok om uit te breiden (rechter muisknop).


Er zijn een paar verschillende soorten claims. Hieronder is uitgelegd hoe die eruit zien.

1. De standaard claim:

Dit type claim is de standaard claim die je gaat zien als je met een stok de grond slaat (rechter muisknop). Dit duidt aan waar er een claim zit en hoe groot de claim is.

2. De onderverdeling claim (subdivide claim):

Dit type claim is een onderverdeling van een standaard claim. Dit zorgt ervoor dat medespelers die jij trust geeft, alleen in het witte gedeelte dingen kunnen bouwen. De medespeler kan niets in de standaard claim doen! Deze type claim wordt gebruikt als je een stad aan het maken bent of als je hulp krijgt met het uithakken en je bent bang dat ze van je stelen. Het commando is: /subdivideclaim

3. Overlappende claim

Dit type claim laat zien dat je per ongeluk een andere claim probeert te claimen. Dit noemt men overlappen. Je kan niet een gebied claimen waar al een claim zit.


Ik wil meerdere claims samenvoegen tot 1 claim. Hoe doe ik dat?

Hier is geen commando voor. Stel je hebt 3 claims die je wilt samenvoegen, dan moet je er 2 unclaimen (in die claim staan en dan /unclaim doen) en de derde moet je uitbreiden (Uitleg over uitbreiden staat hierboven).

Zorg ervoor dat je altijd een eigen claim hebt, waar niemand anders een vorm van trust heeft. Dit om problemen, zoals griefen van iemand die getrust is,te voorkomen. Ongeclaimde gebieden en kisten kunnen gegriefd worden.Doe in dit soort kisten nooit waardevolle spullen.

claimen.txt · Laatst gewijzigd: 2023/10/18 17:13 door 127.0.0.1